Demir döküm tava, ömür boyu dayanıklı olduklarından mutfakta en sık tercih edilen pişirme araçlarından biridir. Hiçbir kimyasal ürün içermeyen döküm tavalar, doğru kullanıldığı takdirde sağlığımızı tehlikeye atmaz ve yemekler daha lezzetli olur.
Kolay kolay yapışmayan ve çizilmeyen döküm tavalar bu nedenle mutfaklarda kullanılır. Ancak bazı besinleri döküm demir tavalarda asla pişirmemek gerekiyor. Bu haberi okuduktan sonra bunları asla döküm tavada pişirmeyeceksiniz.
Döküm tavada pişirilmemesi gereken yiyecekler
Demir döküm tava inanılmaz derecede gözeneklidir. Bu nedenle döküm tavada yumurta pişirmek belki de pişirebileceğiniz en kötü şeydir. Yumurtalarınız dengesiz bir şekilde pişmekle kalmayacak, ayrıca tava içinde inatçı kalıntılar olacak. Yumurta hem yanacak hem de tavada iz çıkacak.
Döküm tavada asla pişirmemeniz gereken bir diğer ürün ise, domates sosudur. Çünkü domatesin yapısı olukça asidiktir. Domatesteki asit tavadaki metallerle etkileşime girince, kişiyi zehirlenmeye kadar götürür.
Döküm tavada pişirilmemesi gereken bir diğer besin ise balıktır. Balık çoğunlukla döküm tavalarda pişirilse de özellikle hassas yapıya sahip olan balıklar, döküm tavada pişirilmemelidir. Çünkü bu balıklar döküm tavaya yapışır ve kalır.