CES 2024’ten en iyi teknolojiler

Las Vegas’ta gerçekleşen CES 2024 fuarı, tüketici teknolojisi alanında heyecan verici yeniliklerle dolu. Bu etkinlikte sergilenen onlarca cihaz, uygulama ve konsept arasından bazıları özellikle dikkat çekiyor. Bu ürünler hem eğlenceli hem de teknolojiyi yeni bir şekilde kullanarak belirli problemleri çözüyor. Akıllı tasarımları ya da mühendislikteki yenilikçi adımlarıyla ön plana çıkan bu ürünler, geleceği bugüne taşıyan bir dokunuş sunuyor.

Vivoo

Sağlık teknolojileri alanında öne çıkan Vivoo, evde kullanılabilen idrar yolu enfeksiyonu (İYE) teşhis kiti ile dikkatleri üzerine çekiyor. İYE, özellikle kadınlar için yaygın ve rahatsız edici bir durum. Vivoo’nun bu yeni ürünü, doktora gitmek ve idrar tahlili yapmak yerine, bir uygulama indirip, bir çubuğa idrar yaparak ve sonrasında bu çubuğu telefonunuzla tarayarak İYE şüphesini test etmenizi sağlıyor. Vivoo’nun derin öğrenme tabanlı görüntü işleme teknolojisi, test sonuçlarını belirlemenize yardımcı oluyor. Böylece, hızlı bir şekilde doktorunuza ulaşıp gerekli tedaviyi alabiliyorsunuz. Ayrıca, Vivoo vajinal pH test şeritleriyle de gelecekteki enfeksiyonları önlemek için proaktif bir yaklaşım sunuyor. Bu testler henüz FDA onayı bekliyor, ancak yıl sonunda Amazon ve diğer çevrimiçi perakendeciler aracılığıyla satışa sunulacak.

Eureka Dual Washing

Akıllı ev kategorisinde ise Eureka Dual Washing Bot dikkat çekiyor. Bu cihaz, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, robot süpürge ve robot paspası tek bir cihazda birleştiriyor. Eureka’nın robot süpürgesi, kombi çamaşır makinesi-kurutma ünitesinin altında saklanıyor ve gerektiğinde ortaya çıkarak zeminleri temizliyor. Robot paspasın kirli su tankı, çamaşır makinesiyle aynı borudan drenaj yapıyor. Bu sayede, zemin temizliği sırasında oluşan kirli suyun lavaboya dökülmesi sorunu da ortadan kalkıyor. Şu an sadece Çin’de mevcut olan bu ürün, Kuzey Amerika’da satışa sunulduğunda birçok kişinin ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Abode Edge Camera

CES’te tanıtılan en iyi kamera ise Abode Edge Camera. Abode’un yeni güvenlik kamerası, Morse Micro tarafından üretilen Wi-Fi HaLow sistemi sayesinde bir milin üzerinde kablosuz menzile sahip. Bu, kamerayı evinizin dışına yerleştirmek yerine, mülkünüzün herhangi bir yerine yerleştirebilir ve daha iyi bir ev görünümü elde edebilirsiniz anlamına geliyor. Altı aylık pil ömrü, enerji kaynağı konusunda endişelenmeden kamerayı istediğiniz yere yerleştirmenize olanak tanıyor. Kamera, paketler, evcil hayvanlar ve insanlar gibi nesneleri ayırt edebilen bir nesne algılama özelliğine sahip. Ayrıca tanıdık ziyaretçileri tanıyabilen bir yüz tanıma özelliği de bulunuyor. Abode Edge, önümüzdeki aylarda 199$ fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Supernal S-A2

Ulaşım kategorisinde ise Supernal S-A2 öne çıkıyor. Supernal’in eVTOL’u S-A2, Hyundai Motor Grubu’nun bir bölümü olan şirket için sadece bir hayal değil, gerçek bir taahhüt gibi görünüyor. Şirketin sözlerine göre, bu tamamen elektrikli pilot artı dört yolcu taşıyabilen araç, dört yıl içinde gökyüzünde olacak ve insanları 25 ila 40 mil arasındaki mesafelerde saatte 120 milin üzerinde bir hızla taşıyacak. Tasarımı dikkat çekici ve arıların şekillerinden esinlenerek biyomimikri kullanılarak geliştirilmiş. Ayrıca, dikey kalkış ve iniş aşamalarında sadece 65 dB ses çıkarıyor ki bu da bir bulaşık makinesinden daha sessiz anlamına geliyor.

Milo Action Communicator

Dış mekanlar için Milo Action Communicator ise özellikle gruplar halinde kayak yaparken veya sırt çantalı seyahatlerde iletişimi kolaylaştırıyor. Cihaz, eski walkie talkie kavramını modern bir ses iletişim platformuna dönüştürüyor. Cihaz, ceketinizin dışına veya sırt çantasının kayışına takılıyor ve herhangi bir düğmeye basma veya doğru frekansı bulma derdi olmadan serbestçe sohbet edebiliyorsunuz. Milo, net arazide yaklaşık bir mil mesafeye kadar sinyal gönderebiliyor ve tüm gün tek bir şarjla çalışabiliyor. Ayrıca, Bluetooth veya kablolu bir kulaklık kullanarak dinleyebilir ve sohbet edebilirsiniz.

Looking Glass Go

En ilginç ürün ise Brooklyn merkezli Looking Glass tarafından üretilen kompakt 6 inçlik dijital çerçeve Looking Glass Go. Bu cihaz, mekansal fotoğrafları veya 3D hologramları yüklemenize olanak tanıyor. Ayrıca, Looking Glass’ın Lifeforms uygulamasından 3D karakterlerle sohbet edebiliyorsunuz. Fakat özellikle dikkat çeken, herhangi bir 2D fotoğrafı yükleyip, bu fotoğrafa inanılmaz bir 3D etki kazandırabilmesi. Bu, generatif AI’nın akıllı kullanımı sayesinde mümkün oluyor. Looking Glass Go, sıradan ekranları sıkıcı olmaktan çıkarıyor ve bunu yaparken rahatsız edici başlıklar takmanızı gerektirmiyor.

Apostrophy OS

Yazılım kategorisinde öne çıkan ise Apostrophy OS. Yeni bir mobil işletim sistemi olan Apostrophy OS, Android tabanlı GrapheneOS’tan türetilmiş ve Google’ın yazılımındaki her unsuru değiştirerek gizlilik odaklı bir alternatif sunuyor. Apostrophy OS, verilerinizi toplamadığı ve satmadığı için, işletim sistemini kullanmak için aylık 15$ ödemeniz gerekiyor. Apostrophy, İsviçre’de geliştirilen ve işletilen her şeyden, dahili VPN’den e-posta istemcisine ve takvime kadar faydalanmanızı sağlıyor.

Clicks

Clicks Technology’nin iPhone için geliştirdiği fiziksel QWERTY klavye takılı kılıf dikkat çekiyor. Eskiden BlackBerry’lerde görmeye alışık olduğumuz bu fiziksel klavye deneyimi, YouTube’da ürün incelemeleri yapan Michael Fisher (MrMobile) ve daha önce Android telefonlara kayar klavye ekleyen fxtech ekibinin de katkılarıyla iPhone kullanıcılarına sunuluyor. Clicks, iPhone’un ekranının altına eklenen, arka aydınlatmalı tuşlara sahip bir klavye ile geliyor. En güzel yanı, iPhone’un sanal klavyesinin sadece gerektiğinde ortaya çıkması ve böylece ekran alanının daha verimli kullanılması. Mac ve iPad klavye kısayollarını da destekleyen bu ürün, iPhone 14 Pro, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleriyle uyumlu ve fiyatı modeline göre 139 ile 159 dolar arasında değişiyor. Ürünün sevkiyatı Şubat ayında başlayacak.

CineBeam Qube

LG’nin CES’te tanıttığı bir başka ürün ise CineBeam Qube adlı projeksiyon cihazı. Televizyon ekranlarının giderek büyümesi trendine alternatif olarak sunulan bu cihaz, sadece 3 inç kalınlığında, 5.3 inç yüksekliğinde ve derinliğinde oldukça kompakt bir tasarıma sahip. 4K görüntü kalitesinde 50 ila 120 inç arası görüntü sunabilen CineBeam Qube, 450,000:1 kontrast oranı, otomatik ekran ayarlama ve oto-fokus özelliklerine sahip. 500 lümen parlaklık sunan cihaz, film geceleri için odanın karanlık olmasını gerektiriyor. Dahili 3 wattlık mono hoparlörü ve LG’nin webOS işletim sistemi üzerinden yayın hizmetlerine bağlanabilme özelliği bulunuyor. Ayrıca, HDMI eARC ve USB C portlarına da sahip. Fiyatı henüz açıklanmamış olan bu şık ve pratik projeksiyon cihazı, 3.3 pound ağırlığında ve 360 derece dönebilen bir sapı sayesinde kolayca taşınabiliyor.

ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid

Lenovo’nun CES 2024’te tanıttığı ürünler arasında en dikkat çekici olanı ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid. Bu cihaz, sıradan bir Windows laptop gibi görünse de, ekranı klavyeden çıkarıldığında Android 13 işletim sistemine sahip bir tablete dönüşüyor. Windows işletim sistemi klavye kısmında bulunduğu için, ekran çıkarıldığında klavye harici bir monitöre bağlanarak Windows olarak kullanılmaya devam edebiliyor. Ayrıca klavyede bulunan bir düğme ile ekran takılıyken işletim sistemi Android ve Windows arasında geçiş yapabiliyor. Bu eşsiz ve akıcı tasarıma sahip 2’si 1 arada laptop tasarımı yaklaşık 2.000 dolar fiyat etiketiyle ikinci çeyrekte satışa sunulacak.

Auto-Tracking Stand Pro with DockKit

Belkin’in CES’te tanıttığı Auto-Tracking Stand Pro with DockKit, Qi2 kablosuz şarj cihazları arasında öne çıkıyor. 180 dolar fiyatla yakında piyasaya sürülecek olan bu MagSafe şarj cihazı, iPhone kamerası için 360 derece dönebilen bir tripod görevi görüyor. Ürün, Apple’ın Works With DockKit programını destekleyen ilk ürünlerden biri olma özelliğine sahip ve iPhone’un kamerasıyla NFC aracılığıyla eşleşebiliyor. Eşleşme sonrasında, cihaz kullanıcının her zaman kare içinde kalmasını sağlayacak şekilde dönüyor. Hangi uygulama kullanılırsa kullanılsın, bu özellik devreye giriyor. Duvara takılabildiği gibi, beş saat süreyle pil üzerinden de çalışabiliyor. Bu tür konu takip teknolojileri, artık dizüstü bilgisayarlar, web kameraları, iPad’ler ve akıllı ekranlara da entegre ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir